Valjevo bezbedno od poplava

Datum vesti: 20.4.2016, 15:36
Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović je danas posetila regulisano rečno korito Kolubare u Valjevu, u čije sređivanje je vlada uložila 106 miliona dinara posle poplava 2014.
“Država je uložila 106 miliona dinara da Valjevo bude potpuno bezbedno kada je reč o koritu reke Kolubare. Tu se godinu dana radilo i mi smo ponosni što možemo da sredimo sva korita da nam se više nikada ne ponove poplave od pre dve godine”, rekla je Mihajlović novinarima.

Ona je poručila da će sva rečna korita koja imaju problema sa poplavama biti uređena slično kao i korito Kolubare kod parka Jadar u Valjevu.

“Važno je da smo naučili i uradili sve što je trebalo da se uradi još pre 20 godina”, istakla je potpredsednica vlade.

U periodu 2015. - 2016. biće uloženo ukupno 240 miliona dinara u obnovu puteva na teritoriji Valjeva
Kada je reč o putevima, Mihajlović je kazala da će u periodu od 2015. do 2016. godine biti uloženo ukupno 240 miliona dinara u obnovu puteva na teritoriji Valjeva. “U celom okrugu biće uloženo skoro milijardu dinara. Nećemo ostaviti nijedan kraj Srbije sa nesređenom infrastrukturom”, poručila je Mihajlović.

V.d. direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak je odgovarajući na pitanje novinara kazao da će Valjevo biti spojeno sa Koridorom 11 kod Nepričave.

“Kada bude završena deonica autoputa na Koridoru 11 Lajkovac - Ljig uradićemo i četiri trake puta. Projekat  je urađen da se naprave četiri trake i Valjevo spoji sa autoputem”, naglasio je Drobnjak.

Direktor Srbijavoda Goran Puzović je kazao da je korito Kolubare u Valjevu potpuno obnovljeno i podsetio da je u 2014. bilo potpuno razrušeno. “Sada je promenjena tehnologija i ako dođe neka velika voda ne može da napravi takvu štetu. Najavili smo radove za nastavak ove regulacije u Valjevu i ocekujemo da tokom ove godine Evropska komisija raspiše javni poziv za uređenje Kolubare nizvodno na 2,5 km i 1,5 km uzvodno”, kazao je Puzović.

(tanjug.rs)
Konferencija Sigurnost gradova
Konferencija Sigurnost gradova
Konferencija Sigurnost gradova
Zaštita
Svet osiguranja