Traže se službenici obezbeđenja za Most na Adi

Datum vesti: 19.5.2016, 10:09
Most na Adi, jedan od novijih simbola prestonice i jedna od dve najmlađe saobraćjnice preko beogradskih reka, i dalje će biti pod okom službenika obezbeđenja. Direkcija za gradsko građevinsko zemljište raspisala je, i ove godine, konkurs za fizičko-tehničko obezbeđenje.
Zainteresovane firme ponude će moći da pošalju do 16. juna, a već 1. jula bi trebalo da se zna kome će ovaj zadatak biti dodeljen.

Međutim, pomalo neobičan posao, kada je reč o beogradskim mostovima, u javnosti je izazvao pitanje – šta tako dragoceno mora da se čuva na Mostu na Adi, šta on ima što ostali beogradski mostovi nemaju?

Razlog za ovakvu odluku verovatno je upravo to što je ova saobraćajnica preko reke jedna od najsavremenijih sa potpuno novim instalacijama čija bi krađa stvorila ogromne troškove nadležnima, ali i velike probleme u saobraćaju.

Da to nije puka tvrdnja, svedoče dve velike krađe kabla sa mosta. Na meti vandala most se našao u decembru 2014. kada su razbojnici isekli i odneli oko četiri kilometra elektroinstalacija i ovu saobraćajnicu ostavili bez osvetljenja.

Pajserima od metar i po i kleštima za sečenje armature, oni su tada razvalili katance i brave, ušli u revizioni tunel koji se pruža kroz ceo most, a zatim razvalili vrata ormara gde su instalacije i odatle izvukli elektrokablove. šteta je procenjena na pet miliona dinara.

(politika.rs)
Konferencija Sigurnost gradova
Konferencija Sigurnost gradova
Konferencija Sigurnost gradova
Zaštita
Svet osiguranja