Službenici obezbeđenja angažovani za vreme prikazivanja Ratova zvezda

Datum vesti: 12.1.2016, 14:10
Novi nastavak kultnih "Ratova zvezda", kojeg su poklonici ovog serijala čekali decenijama, u SAD-u je privukao enormno mnogo gledalaca u bioskope, a policija je želela da bude sigurna da neće biti nikakvih problema, ne samo prilikom premijernog prikazivanja, već sve dok ne splasne euforija.
Još su uvek sveže rane nakon masakra koji se dogodio 2012. godine. Naime, ponoćna premijera filma "Vitez tame: Povratak" u gradu Aurora bila je poprište stravičnog zločina. Napad je izveo James Holmes koji je maskiran u glavnog negativca iz filma pobio 12 ljudi. Bio je naoružan automatskom puškom i sa dva pištolja, nosio je gasnu masku i pancir. Upao je u jednu od dvorana bioskopa, bacio suzavac i počeo nasumice da puca po ljudima.

S obzirom na to da opreza nikada nije dosta, u bioskopima u SAD-u u kojima se prikazuje najnoviji nastavak kultnog serijala “Ratovi zvezda” postrožene su mere bezbednosti i angažovani dodatni službenici obezbeđenja.

AMC bioskopi su bila osobito striktni u zabrani unošenja bilo kakvih filmskih rekvizita koji predstavljaju oružje. Jednako tako u tim bioskopima nije dopušteno nošenje maski ili kapuljača koje prekrivaju lice. Neka kina su takođe zabranila boju na licu. Bostonska policija je, pak, ljudima savetovala da velike torbe i ruksake ostave kod kuće jer ih na prikazivanje filma ne mogu uneti.


Konferencija Sigurnost gradova
Konferencija Sigurnost gradova
Konferencija Sigurnost gradova
Zaštita
Svet osiguranja