Razbojnik menjačnice pucao na obezbeđenje

Datum vesti: 8.2.2016, 15:25
Službenici obezbeđenja Elping Security u Beogradu sprečili su oružanu pljačku menjačnice u kojoj je došlo do pucnjave, a pukom srećom nema povređenih.
Naime, prošle nedelje, njih je pokušao da opljačka razbojnik nakon što su preuzeli novac iz menjačnice Eurodil u ulici Pilota Mihajla Petrovića, u beogradskom naselju Rakovica. U nameri nije uspeo, ali je zato pucao u radnike obezbeđenja sa bliskog odstojanja. Pokušaj pljačke se dogodio oko 19 sati, nakon što je radnica menjačnice sav novac predala trojici službenika obezbeđenja.

„Po proceduri sam im predala novac i krenula kući. Nisam stigla ni da zamaknem iza krivine, kada sam čula pucanj, a potom i povike: „Držite ga“. Priznajem, uplašila sam se da je neko od momaka povređen ili da je nastradao, jer svi oni imaju porodice. Trčeći sam se vratila i videla momke nepovređene, a oni su mi rekli da su uspeli da sačuvaju novac „, ispričala je za Alo! Ana, radnica u menjačnici.

U polušaljivom tonu, radnici obezbeđenja, koji su hteli samo da se predstave kao Toša, Meda i Mića, prepričali su događaj za Alo!. „Mića je bio za volanom dok smo Meda i ja išli ka automobilu. Meda je nosio torbu sa novcem kada nam je pritrčao razbojnik sa fantomkom i pištoljem u ruci. Povikao je: „Ovo je pljačka!“, a potom je zgrabio torbicu koju je Meda držao. Dok je bio tom položaju, ja sam mu sa strane prišao, dok ga je Meda odgurnuo i rekao: „Marš, bre!“. Međutim, razbojnik je ponovo pokušao da Medi otme torbu, ali u tome nije uspeo jer je nastalo guranje. Na jedvite jade uspeo je da se iščupa iz stiska i nakon što je počeo da beži, zastao je, okrenuo se u našem pravcu i pucao, ali na našu sreću, nikoga nije pogodio“ ispričao je Toša, pokazujući rukom kuda je razbojnik pobegao.

U razgovor se ubacio i Meda, koji je objasnio da je u takvim situacijama najbitnije da čovek ostane pribran i da zbuni napadača. „Kada je zgrabio torbu s novcem, reagovao sam refleksno, razbojnika sam odgurnuo i rekao: „Marš!“, kako bih mu stavio do znanja da je on ništa i da ga se ne bojimo. To ga je na sekund zbunilo, što je dalo vremena kolegi da reaguje, pa smo mu se tako, kada je ponovo krenuo u napad, združeno suprotstavili te je pobegao podvijenog repa. Mi smo sačekali policiju te im dali izjave, a inspektori su uzeli snimke sa okolnih video-kamera koji treba da otkriju ko je taj razbojnik“, rekao je Meda, koji je dodao da je najbitnije da nema ranjenih.

(alo.rs)
Konferencija Sigurnost gradova
Konferencija Sigurnost gradova
Konferencija Sigurnost gradova
Zaštita
Svet osiguranja