Pripadnici Vojske Srbije najbolji na takmičenju u Velikoj Britaniji

Datum vesti: 19.5.2016, 7:59
Ekipa Vojske Srbije osvojila je prvo mesto u pojedinačnom i ekipnom plasmanu u disciplini pištolj na takmičenju koje je održano u Velikoj Britaniji, a koje je organizovala Prva divizija Kopnene vojske Velike Britanije.
Takmičenje je organizovano u disciplinama pištolj Glok 17 i puška SA 80. Pripadnici Specijalne brigade su izvršili deset veoma zahtevnih bojevih gađanja iz obe vrste naoružanja i, u konkurenciji 23 tima, u disciplini pištolj osvojili prvo mesto u ekipnom plasmanu, a zastavnik prve klase Jovica Bubalo zauzeo je prvo mesto u pojedinačnom plasmanu. U disciplini puška, ekipa Vojske Srbije zauzela je sedmo mesto.

Na zatvaranju takmičenja, priznanja najuspešnijima uručio je komandant Prve divizije general-major Džajls Hil, koji je istakao značaj vatrene obuke za svaku vojsku i pohvalio pripadnike Vojske Srbije za ostvarene rezultate.

Našim vojnicima domaćini su bili pripadnici Prvog kraljevskog irskog puka („1 IRISH“), koji nastavljaju tradicije 10., 16. i 36. divizije, jedinica koje su se zajedno sa srpskom vojskom borile tokom probijanja Solunskog fronta.
Konferencija Sigurnost gradova
Konferencija Sigurnost gradova
Konferencija Sigurnost gradova
Zaštita
Svet osiguranja