Ko su najtraženiji evropski kriminalci

Datum vesti: 1.2.2016, 8:57
Evrospka mreža za aktivnom potragom begunaca (ENFAST), u koju su uključene policije 28 zemalja članica EU, uz podršku Europola, uspostavila je internet sajt najtraženijih kriminalaca Evrope.
Na adresi www.eumostwanted.eu nalaze se fotografije i informacije o najtraženijim kriminalcima za kojima traga policija. Svaka policija države članice može na sajt postaviti dva najtraženija kriminalca
Trenutno u ovoj inicijativi, kako je saopšteno, učestvuje 22 države - Austrija, Belgija, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Velika Britanija, Italija, Hrvatska, Letonija, Litvanija, Luksemburg, Holandija, Poljska, Rumunija, Slovačka, Slovenija, Španija, Švedska, Češka Republika, Mađarska, Kipar.

Na adresi www.eumostwanted.eu nalaze se fotografije i informacije o najtraženijim kriminalcima za kojima traga policija. Svaka policija države članice može na sajt postaviti dva najtraženija kriminalca.

Na listi je i Abdeslah Salah, koji je tražen zbog terorističkih napada u Parizu, te zasad samo jedna žena - Marina Cecilia Kettunen - 29-godišnja Finkinja tražena zbog finansijskih prevara. Na listi su i Srbin Izet Ajdninović, pljačkaš i otmičar koji je već dve godine u begu te Hrvat Bojan Dragičević, pljačkaš banaka koji je već nekoliko puta pobjegao iz zatvora u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji.

Ovom inicijativom želi se otežati kriminalcima da nestanu u nekoj drugoj zemlji.
Konferencija Sigurnost gradova
Konferencija Sigurnost gradova
Konferencija Sigurnost gradova
Zaštita
Svet osiguranja